Over mij als tekstschrijver
Hi! Mijn naam is Alyssa en ik ben freelance tekstschrijver.

 

Laten we teruggaan in de tijd … Het begint bij kleine Alyssa die van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat vastgeplakt zat aan haar computer. Soms om huizen te bouwen in het spelprogramma Sims, maar vooral om vaak oneindig veel nieuwe Word-documenten te openen. Op een vroege zaterdagochtend, wanneer de zon nog maar net doorkwam, was ik alweer begonnen met tikken. Er zaten diverse verhalen in mijn hoofd en die moesten eruit. Keihard gerammel klinkt op het toetsenbord, terwijl de pagina’s zich één voor één vullen. Weer op weg naar een origineel verhaal uit mijn eigen fantasie. En wat deed ik vervolgens? Ik gooide het document weg. Puur omdat ik alweer een nieuw verhaal in mijn hoofd had, die me nóg leuker leek om uit te werken. En zo begon ik aan een proces dat zich eindeloos herhaalde.

Maar welke verhalen haalden dan wel het einde? Dat waren de getekende stripverhaaltjes die ik cadeau gaf aan mijn ouders. Van tekeningen tot praatwolkjes … Alles erop en eraan. Jammer eigenlijk dat ik deze nooit bewaard heb.

Eenmaal op de middelbare school kwam ik erachter dat ik goed ben in de Nederlandse taal. Dit kwam waarschijnlijk door mijn wekelijkse bezoek aan de bibliotheek, waar ik regelmatig stapels boeken vandaan toverde. Om vervolgens op het knusse balkon van ons appartement in het zonnetje te lezen. Van Lena Lijstje tot Stephen King, ik hield mezelf wel bezig, terwijl ik ongemerkt niveau 4 in begrijpend lezen haalde in de onderbouw.

Dan komt het moment dat je moet bepalen wat je verder wilt in het leven. De meest logische stap is om eerst te kijken waar je goed in bent. Voor mij was dit: de Nederlandse taal en sociale vaardigheden. Eenmaal op de Hogeschool Windesheim kwam ik er al snel achter dat de hbo-opleiding Communicatie voor mij gemaakt was. Ik kon me bezighouden met taal, sociale vaardigheden, psychologie en marketing. Teksten schrijven werd steeds leuker en ik wist: hier ga ik iets mee doen.

Nou, daar ging ik … Na mijn afstuderen bij de Gemeente Leiden duurde het niet lang voordat ik naar de Kamer van Koophandel stapte en bij beroep ‘Freelance tekstschrijver’ invulde. En daar begon het avontuur. Dagelijks luister ik naar de mooiste ondernemersverhalen om deze vervolgens op papier te zetten. Van storytelling en SEO-teksten, tot het schrijven van Facebook- en YouTube advertenties en scripts. De creativiteit mag bruisen en interesse voor nieuwe vakgebieden blijft gewekt. Gecombineerd met een goede dosis online marketing en psychologie, durf ik wel te zeggen dat ik nu precies op mijn plek zit.