redigeren en corrigeren

Laat jouw teksten redigeren en corrigeren. Heb je zelf een tekst geschreven, maar wil je zeker weten dat deze foutloos is? Maak je weleens spelfouten of kan jouw tekst nét iets aantrekkelijker? Geen probleem! Spelling is toevallig mijn sterkste punt. Heb je een ruwe tekst geschreven en wil je dat daar een volledige en aantrekkelijke tekst van gemaakt wordt? Dan kan ik de tekst ook voor je redigeren. Ik zorg ervoor dat de ruwe tekst verandert in een goed verhaal … Van begin tot eind!

redigeren en corrigeren

Als je al een bepaald idee in je hoofd hebt, dan kan ik me voorstellen dat je het soms fijner vindt om zelf te beginnen met schrijven. Dan weet je zeker dat de tekst alle inhoud bevat die jij erin wilt hebben. En het hoeft natuurlijk nog niet perfect te zijn, want daar ben ik voor! Ik help met het redigeren en corrigeren van de tekst in de mate die jij wenst, zodat je zeker weet dat jouw tekst aantrekkelijk is en geen spellingsfouten bevat. Heb je alleen een ruwe versie? Dan knoop ik alles aan elkaar!  

het verschil tussen redigeren en corrigeren

Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt wat het verschil is tussen redigeren en corrigeren. Bij corrigeren loop ik jouw teksten na op spelfouten. Ik kijk puur naar de grammatica en spelling en zorg ervoor dat alle fouten uit de tekst direct worden aangepast. Bij redigeren gaat dit net iets verder. Ik kijk hierbij niet alleen naar spelfouten, maar ik kijk naar de gehele tekst. Lopende zinnen lekker, kan de opbouw beter, is de tekst wel aantrekkelijk genoeg en komt de boodschap wel over? Vervolgens ga ik lekker spelen met de woorden en zinnen en maak ik er een goed lopend verhaal van. Zo zorgen we er samen voor dat jouw ideale klant omvergeblazen wordt! 

waar let ik op? 

Bij het redigeren en corrigeren van jouw teksten let ik op verschillende dingen. Zo is het redigeren van teksten veel uitgebreider dan het corrigeren ervan. Zie hieronder waar ik op let bij het redigeren en corrigeren van jouw teksten. 

CORRIGEREN 

– fouten in grammatica, spelling en stijl;
– typfouten.

REDIGEREN 

– fouten in grammatica, spelling en stijl;
– overloop in de zinnen en het verhaal;
– typfouten;
– het overbrengen van de juiste boodschap;
– het aanspreken van de doelgroep. 

Zijn er speciale zaken waar ik op moet letten? Dat kan! Geef dit aan mij door en ik neem het mee in mijn check. Stuur jouw tekst op en ik kijk het na.

As simple as that!

Jouw teksten laten redigeren en corrigeren? Neem contact met mij op!